Regio scoutingwedstrijden en de Kardinaal de Jong groep

Om de herinnering aan Scouting Kardinaal de Jong groep levend te houden ontvangt het winnene team van de Regionale Scoutingwestrijden sinds 2006 de speciale ‘Kardinaal de Jong groep badge’. De drie beste teams ontvangen van het ‘Fonds Scouting Kardinaal de Jong groep’ een tegoedbon bij de ScoutShop. De Regio heeft het beheer van het fonds – ter nagedachtenis van de – Kardinaal de Jong groep uit Utrecht.

Deze groep heeft in 2003 haar werkzaamheden beëindigd. Nadat de gemeente Utrecht de subsidie heeft terugontvangen beschikte de stichting nog over een bescheiden vermogen. Dat vermogen wilden de overgebleven bestuurders graag gebruiken om de gedachten aan de Kardinaal de Jong groep levend te houden. De groep had een bijzondere band met de Regionale Scoutingwestrijden. Daarom wilden zij de winnaars van deze wedstrijden een extra prijs geven. De winnaars van de eerste prijs ontvangen een exclusieve badge: de Kardinaal de Jong Scoutingwedstrijden prijs. De drie beste teams ontvangen van het ‘Fonds Scouting Kardinaal de Jong groep’ een tegoedbon bij de ScoutShop. Het geld houdt daarmee een scouting bestemming.
Het fonds heeft voldoende vermogen om dat doel voor 25 jaar te realiseren. De Regio heeft het beheer van het fonds. Dat wil zeggen in stand houden van de stichting, beheer van de gelden, publiciteit geven aan de prijs, streven naar het uitreiken van de prijzen aan de winnaars van de Regionale Scoutingwedstrijden en via de Regioraad verantwoording geven over de besteding daarvan. Het beheer is voor de Regio kostenneutraal. Het fonds bestaat zolang het vermogen dat toelaat.

Fonds Kardinaal de Jong groep

Download PDF