Scouting kampeerterrein PBC Austerlitz

Begin juli 2020 sprak de Regio met Johan Marks. Hij is oud voorzitter van scouting Schonauwen, initiatiefnemer van TOES en logistiek coördinator bij internationale jamboree in Thailand en United Kingdom. Nu is hij vooral beheerder van Scoutcentrum PBC Austerlitz. Dat is een primitief kampeerterrein in de bossen van boswachterij Austerlitz.
Het terrein is sinds 1950 voor scouting beschikbaar. Het beheer wordt nu uitgevoerd door zo’n veertig leden in verschillende commissies van de groep ‘scouting kampeerterrein PBC Austerlitz’. De groep is onderdeel van Regio Drie Rivieren Utrecht.

Het kampeerterrein ligt verscholen in het bos van boswachterij Austerlitz. Je moet weten hoe je er komt. In het verleden is bespaard op richtingaanwijzers.
De natuur op het terrein is in goede conditie, ook door de gedwongen pauzedit jaar van drie maanden vanwege het corona virus. Tot en met juni dit jaar zijn alle reserveringen geannuleerd. Vanaf juli zijn voor de rest van het jaar echter veel meer overnachtingen gereserveerd dan voor dit jaar was begroot.

PBC Austerlitz is als labelterrein onderdeel van Scouting Nederland. De vereniging kampeerterrein PBC Austerlitz is onderdeel van de Regio Drie Rivieren Utrecht.

Iedere vijf jaar wordt een beleid en werkplan gemaakt voor de vereniging en de bijbehorende stichting.
In het huidige beleid wordt fors geïnvesteerd. Een nieuw toiletgebouw en de gasaansluiting voor het gebouw voor de beheerder zijn al gerealiseerd. Bij de receptie is Wifi ontvangst.
De schuilhut is een gebouw met muren geworden en heeft nu ook een elektriciteit aansluiting.
De schuilhut is te huur voor vergaderingen, bijenkomsten en – in samenwerking met het cafe ‘het Beauforthuis’ – incidenteel voor trouwfeesten.
Maar PBC blijft uitdrukkelijk een primitief kampeerterrein. Er is geen plek voor caravans en campers.

Het is als groep gewenst om continuïteit na te streven. De huidige staf is ervaren en komt uit een vrij gesloten kring van familie en bekenden. Nieuwe jongere stafleden zijn gewenst en die zijn er ook. Via een open sollicitatie melden zich nieuwe stafleden. De nieuwe stafleden volgen een jaar lang training voor vaardigheden als ontvangst gasten, bosbeheer, houtkloven en rijden op de minishovel.
Ook zijn ze welkom op de maandelijkse werkdag. Na deze inwerkperiode zijn ze onderdeel van het gezellige team en krijgen ze eigen beheertaken in de diverse commissies.

Zie website en facebook.

Your comment