Nieuwe das voor scouting Baracuda

De nieuwe das voor scouting Baracuda uit Utrecht is gender neutraal.
De Baracuda Zeeverkenners is ontstaan uit een jongensgroep en de Howkola Zeeverkenners, een meisjesgroep. Toen de Howkola eind jaren ’90 werd opgeheven hield Baracuda de jongens- en meisjesdassen. Als herinnering aan beide groepen.
Tot het bestuur van de Baracuda vorig jaar een brief kreeg van een lid waarin uitgelegd werd dat aparte dassen voor jongens en meisjes echt niet meer van deze tijd is. En wat voor gevoel het geeft bij de installatie als je een das krijgt die niet past bij wie je bent.
Met de hele groep is besproken wat we daarmee wilden. Natuurlijk vond men het moeilijk afscheid te nemen van hun oude das. Maar wat overheerste was: bij ons is iedereen welkom, voelt iedereen zich thuis en is zichzelf. En werd het idee van een nieuwe das omarmt.

Nieuwe das met een verhaal

De nieuwe das vertelt het verhaal van de groep. Het is een blauwe das geworden met een rode en de witte rand. Wit van de Howkola, rood van de Jan Ellerman (beide groepen zijn onderdeel van de historie van Baracuda) en een insigne met daarop een barracuda en het witte ankertje van de Howkola.
Op het Pinksterkamp 2022 droeg de hele groep voor het eerst de nieuwe das. En kreeg Haidy, als prominent lid van de groep, van de groepsvoorzitter Suzanne de nieuwe das omgehangen.

.

.

.

#scouting #utrecht #meerwaarde #das #baracuda #historie #genderneutraal