Bereikbaarheid Scoutcentrum Utrecht

Let op de herinrichting Goyplein is vanaf 24 augustus. Er komt een tijdelijke rijbaan in de middenberm. Bestemmingsverkeer wordt met verkeersregelaars en bebording om de werkzaamheden geleid. Het zal zeker oponthoud en vertraging geven naar het Scoutcentrum Utrecht. Houd daar rekening mee. En indien mogelijk, kom op de fiets. Werkzaamheden duren tot oktober

Download PDF

Wat weet jij over het scouting kampeerterrein PBC in Austerlitz?

Begin juli 2020 sprak de Regio met Johan Marks. Hij is oud voorzitter van scouting Schonauwen, initiatiefnemer van TOES en logistiek coördinator bij internationale jamboree in Thailand en United Kingdom. Nu is hij vooral beheerder van Scoutcentrum PBC Austerlitz. Dat is een primitief kampeerterrein in de bossen van boswachterij Austerlitz.
Het terrein is sinds 1950 voor scouting beschikbaar. Het beheer wordt nu uitgevoerd door zo’n veertig leden in verschillende commissies van de groep ‘scouting kampeerterrein PBC Austerlitz’. De groep is onderdeel van Regio Drie Rivieren Utrecht.

Het kampeerterrein ligt verscholen in het bos van boswachterij Austerlitz. Je moet weten hoe je er komt. In het verleden is bespaard op richtingaanwijzers.
De natuur op het terrein is in goede conditie, ook door de gedwongen pauzedit jaar van drie maanden vanwege het corona virus. Tot en met juni dit jaar zijn alle reserveringen geannuleerd. Vanaf juli zijn voor de rest van het jaar echter veel meer overnachtingen gereserveerd dan voor dit jaar was begroot.

PBC Austerlitz is als labelterrein onderdeel van Scouting Nederland. De vereniging kampeerterrein PBC Austerlitz is onderdeel van de Regio Drie Rivieren Utrecht.

Iedere vijf jaar wordt een beleid en werkplan gemaakt voor de vereniging en de bijbehorende stichting.
In het huidige beleid wordt fors geïnvesteerd. Een nieuw toiletgebouw en de gasaansluiting voor het gebouw voor de beheerder zijn al gerealiseerd. Bij de receptie is Wifi ontvangst.
De schuilhut is een gebouw met muren geworden en heeft nu ook een elektriciteit aansluiting.
De schuilhut is te huur voor vergaderingen, bijenkomsten en – in samenwerking met het cafe ‘het Beauforthuis’ – incidenteel voor trouwfeesten.
Maar PBC blijft uitdrukkelijk een primitief kampeerterrein. Er is geen plek voor caravans en campers.

Het is als groep gewenst om continuïteit na te streven. De huidige staf is ervaren en komt uit een vrij gesloten kring van familie en bekenden. Nieuwe jongere stafleden zijn gewenst en die zijn er ook. Via een open sollicitatie melden zich nieuwe stafleden. De nieuwe stafleden volgen een jaar lang training voor vaardigheden als ontvangst gasten, bosbeheer, houtkloven en rijden op de minishovel.
Ook zijn ze welkom op de maandelijkse werkdag. Na deze inwerkperiode zijn ze onderdeel van het gezellige team en krijgen ze eigen beheertaken in de diverse commissies.

Zie website en facebook.
http://www.pbcausterlitz.nl/
https://www.facebook.com/PBCAusterlitz

Download PDF

Aflastingen (update 2)


Beste scouts, regio medewerkers en bestuurders.

Vanuit Scouting Nederland is duidelijkheid gekomen over alle regioactiviteiten en trainingen tot de zomer.
In verband met het risico voor de gezondheid door het Coronavirus – en beperkte voorbereidingsmogelijkheden – zijn die allemaal afgelast.

De viering van het jubileum begin september is uitgesteld tot een latere datum. Voor meer info  20-upchallenge.nl.

De volgende geplande activiteiten zijn afgelast.

  • Regionale Scoutingwedstrijden
  • Jungledag
  • Bever-Doe-Dag

Training

  • Basistraining
  • Kamptraining
  • EHBO training

Waterwerk

  • Pinksterkamp
  • DWAC-dag
  • Zeilkampen

De betrokken personen en deelnemers ontvangen een bericht van de organisatoren.

Waar mogelijk wordt gezocht naar een alternatieve (online) invulling en inhaal mogelijkheid.

Download PDF

Aflastingen (update 1)


Beste scouts, regio medewerkers en bestuurders.

Vanuit Scouting Nederland is het verzoek gekomen alle activiteiten tot en met 31 mei te heroverwegen in verband met de gezondheid en beperkte voorbereidingsmogelijkheden.

De uitkomst is tot onze grote spijt dat wij onze activiteiten: Regionale Scoutingwedstrijden (RSW), Pinksterkamp, EHBO en Kamptraining, Scouting Academy af lasten.
De bijeenkomsten als vlootraad en regioraad zullen in een digitale vorm plaatsvinden. 
Regio Drie Rivieren Utrecht, waaronder Admiraliteit 12, volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de activiteiten en trainingen die tot 31 mei gepland stonden, NIET doorgaan. 

Scouting staat voor verbinding en met elkaar activiteiten ondernemen. Hier zien we ondertussen leuke voorbeelden van online. 
Wat dacht je van een special edition van de Jamboree On the Internet (JOTI) op 3-5 april. Voor meer informatie: https://youtu.be/wyJW7kEqe-c

Laat de kracht van scouting in deze spannende tijd doorgaan en connect met je mede scouts en leiding. Organiseer digitale opkomsten. En houdt veel contact met elkaar door te bellen en te appen!
Ook ik ben bereikbaar hiervoor.

Het nieuws verandert in een snel tempo. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, die invloed hebben op regionale activiteiten en trainingen, zal ik je informeren. 

Met vriendelijke groet,
Maarten van Beek

Voorzitter
Regio Drie Rivieren Utrecht

Download PDF