Explorers training

<terug

De explorertraining is voor de begeleiding van explorers en adviseurs van de roverscouts. Deze training loopt parallel met de Scouting Academy basistraining voor leiding van Bevers, Welpen en Scouts en bestaat dus ook uit 1 introductieavond, en 2 weekenden. Deze training is vooral bedoeld voor nieuwe leiding. Mensen die al jaren Explo’s begeleiden, of die al jaren leiding voor Bevers, Welpen of Scouts zijn geweest, zijn van harte welkom! Jullie zullen alleen misschien wat minder nieuwe dingen horen. Voor jullie is het de overweging waard om met de Praktijkbegeleider van je groep te kijken welke onderwerpen je al onder de knie hebt, en dan kun je alleen de onderdelen die voor jou iets toevoegen op de training komen volgen.

Modules

 1. Spelvisie en spelaanbod
 2. Scouting in de samenleving
 3. Scouting Academy
 4. Leeftijdseigene kenmerken
 5. Activiteiten en spelideeën
 6. Programmeren en stellingen
 7. Motivatietechnieken en groepsprocessen
 8. Veiligheid
 9. Presenteren en vormen van begeleiden van explorers
 10. Gewenst gedrag
 11. Evaluatietechnieken
 12. Gespreks – en overlegvaardigheden

Een aantal van bovenstaande blokken zal simultaan gegeven worden met cursisten voor Bevers – Welpen – en Scoutstraining, een aantal zal alleen met de cursisten voor de explorertraining worden gegeven.

Na het volgen van de gehele training krijg je een deelnamecertificaat waarmee je in samenwerking met je praktijkbegeleider op de groep vier blokken moet doen. Hierna kan je praktijkbegeleider de eindkwalificatie aanvragen in SOL. Je krijgt je eindkwalificatie als de praktijkcoach deze eindkwalificatie goedkeurt.

Voor meer informatie: trainingsadministratie@scouting-utrecht.nl.