Zwemwedstrijden

< terug

Zwemwedstrijden voor Dolfijnen, Welpen, Scouts en Explorers

Op zaterdag 09-11-2019

______________________________________________________________

  • In zwembad de Wetering, Hefbrug 3, 3991 LB Houten.
  • Naast het wedstrijdbad, is ook het doelgroepenbad gehuurd en hier kunnen de deelnemers vrij zwemmen.
  • De staf van iedere groep dient er zelf op te letten dat de deelnemers op tijd in het wedstrijdbad zijn.
  • De wedstrijdleiding wordt ondersteund door de vereniging Zwemlust.
  • De Regio heeft het zwembad onder voorbehoud vanaf 14:00 (!) uur gehuurd en voor die tijd mogen we niet naar de kleedkamers!
  • Er wordt gestreefd de eindtijden in het programma waar te maken.
  • In maart volgt aanvullende informatie.

Doen jullie mee?

Regionale zwemwedstrijden

Dolfijnen, Welpen, Scouts en Explorers kunnen inschrijven op alle onderdelen van de zwemwedstrijden. De 17-plussers kunnen alleen inschrijven op vrije slag en de estafette en doen niet mee voor de wisselbel. De staf (gemengd) mag de strijd (vrije slag/estafette) tegen elkaar aanbinden na de laatste serie van hun jeugdleden. De tijden hiervan vind je in het programma.

Om de strijd zo eerlijk mogelijk te houden telt de leeftijd van de zwemmer op de dag van de wedstrijden, voor de leeftijdscategorie waarin gezwommen zal worden. Dus niet de leeftijd van de speltakindeling.

De wedstrijden bestaan uit individuele onderdelen – schoolslag, vrije slag, rugslag – en de estafette. Voor de estafette mag je een zo sterk mogelijke ploeg samenstellen. Een deelnemer mag één individueel onderdeel zwemmen en één maal starten in de estafette. Een gemengde speltak kan zich inschrijven (bijv. twee meisjes en een jongen) echter voor de wisselbel zal deze ploeg dan meetellen als jongensploeg.

De strijd om de wisselbel!

Je kunt mee doen in de strijd om de wisselbel door een complete ploeg in te schrijven. Een complete ploeg bestaat uit drie zwemmers (voor de onderdelen schoolslag, vrije slag, rugslag) en drie zwemmers in de estafetteploeg. Dit kunnen dezelfde zwemmers zijn, maar ook drie anderen.De wisselbel wordt bepaald door het aantal punten (zie wedstrijdreglement) dat een groep behaald, dus is het niet per definitie zo, dat de snelste zwemmer de wisselbel wint. Er is een wisselbel voor iedere leeftijdscategorie (m.u.v. 17+).

Hoe schrijf je in?

Inschrijven kan via dit formulier en alleen digitaal.

Privacybeleid

Het privacybeleid van de Regio is van toepassing. Zie  de privacyverklaring op de website scouting-utrecht.nl.

Voor documentatie en publiciteit worden foto’s en video-opnames gemaakt onder de regels als vermeld in het privacybeleid. Indien personen daar tegen bezwaar hebben, dat graag vooraf duidelijk maken.

Wat zijn de kosten?

De toegangsprijs voor zowel deelnemers, stafleden in het bad is € 2,- per persoon. Graag betalen voordat de groep de kleedkamers in gaat. Voor het aantal zwemmers dat wordt ingeschreven dient ook betaald te worden. Toeschouwers op de tribune zijn welkom. Toegang is voor hen gratis.

Praktische mededeling: de Regio zorgt niet voor eten en drinken voor de jeugdleden. het zwembad maakt bezwaar tegen zelf meegebracht eten. Er is een  snack corner in het zwembad. In de zwemzalen mag je vanwege de hygiëne en veiligheid niet eten.

Het programma en het reglement

Zie het programma en reglement.

Download PDF